Nogomet
0

U Moskvi predstavljen logo Svjetskog prvenstva 2018. godine

Anadolija
U Moskvi, glavnom gradu Rusije predstavljen je logo Svjetskog fudbalskog prvenstva koje će biti održano u ovoj zemlji 2018. godine.

Novi logo Mundijala predstavljen je u jednom talk show programu koji se emituje u Rusiji, a u isto vrijeme prikazan je na zidu teatra Boljšoj, inače najpoznatijeg ruskog pozorišta koje se nalazi u Moskvi. Logo Mundijala 2018. osmišljen je u bojama ruske zastave bijeloj, crvenoj i plavoj. 

Ceremoniji predstavljanja loga Mundijala prisustvovao je predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Joseph Blatter, ruski ministar sporta Vatilay Motko, te bivši italijanski fudbaler Fabio Cannavaro. 

Logo narednog Svjetskog prvenstva svijetu su najprije predstavili ruski kosmonauti koji su se uključili u program iz Međunarodne svemirske stanice.

S druge strane, ruski predsjednik Vladimir Putin zajedno sa Blatterom obišao je stadion Lužnjiki čija je restauracija u toku. Putin, koji je održao i sastanak sa organizacionim komitetom, izjavio je da će pripreme za Svjetsko prvenstvo biti okončane u određeno vrijeme na visokom nivou. 

Svjetsko prvenstvo 2018. biće održano u 11 ruskih gradova na 12 stadiona.