Nogomet
0

U Modriči održana sjednica Predsjedništva Nogometnog saveza BiH

FENA
Danas je u Modriči održana sjednica Predsjedništva NS/FS BiH na kojoj je utvrđen termin održavanja sjednice Izvršnog odbora NS/FS BiH, saopćeno je iz Pres-službe NS BiH.

Na dnevnom redu sjednice Izvršnog odbora NS BiH koja će se održati 5. oktobra, bit će utvrđivanje novog termina i dnevnog reda naredne sjednice Skupštine Saveza, razmatranje prijedloga plana prihoda i rashoda za 2007., te finansijskog i revizorskog izvještaja za 2006. godinu NS/FS BiH.

Na tom skupu bit će razmatrani izvještaji direktora i selektora "A" i "U-21" reprezentacija sa prethodnih utakmica a bit će izvršena i verifikacija odluka Predsjedništva NS/FS BiH o usvajanju akata neophodnih za početak takmičenja u Premijer ligi BiH.

To se prije svega odnosi na na akte ka što su propozicije takmičenja Premijer lige BiH i završnog dijela Kupa BiH u takmičarskoj 2007./2008., pravilnik o žrijebanju službenih osoba za utakmice Premijer lige BiH i završnog dijela Kupa BiH, zatim svih drugih akata koji su u ingerenciji Skupštine NS/FS BiH, Komiteta za takmičenje, Komiteta za propise, Komiteta za status igrača i Komiteta za sudije i suđenje.

Na sjednici Predsjedništva jednoglasno je zauzet stav da se pokrene odgovarajući postupak protiv novinara koji su u proteklom periodu neprimjereno optuživali članove Predsjedništva zbog rezultatskog neuspjeha "A" reprezentacije, te protiv svih nogometnih radnika koji su putem medija komentirali vođenje takmičenja u Premijer ligi, prejudicirajući odluke takmičarskih organa.

Također, zazuzet je stav da se putem advokata Saveza pokrene postupak protiv novinara Nezavisnih novina i ostalih medija koji su iznijeli netačne informacije o navodnim kriminalnim radnjama pojedinih uposlenika Saveza. O ovim temama Savez će izdati posebno saopćenje do kraja ove sedmice.