Jose Mourinho
0

"U Italiji se osjećam nevoljeno"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Portugalski nogometni strateg Intera Jose Mourinho ponovo je dao naslutiti da njegova budućnost neće biti dugoročno vezana za klub sa San Sira.

Mourinho je preuzeo Inter na ljeto 2008. godine i odveo je "nerazzurre" do naslova prošle sezone, a ove sezone nakon 25 kola drži čelno mjesto Serije A. Uprkos kvalitetnim rezultatima karizmatični Portugalac osjeća da ne dobiva dovoljno poštovanja na Apeninskom poluotoku, posebice od novinara.

"Ja sam jedini strani trener u Seriji A. Život ovdje je težak. Kada se ovdje glasa za najboljeg trenera godine, sve glasove daju treneri koju su Italijani i dijele ih međusobno. Ja moram glasati sam za sebe da bih dobio glas", rekao je Mourinho za Observer.

"Također osjećam kako se ovdje u Italiji slave pobjede Carla Ancelottija u Chelseaju ili Fabija Capella u Engleskoj, a osjeća se i suosjećanje s nesrećom gospodina Trapattonija (izbornika Irske) koji se nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Ovdje se osjeća privilegija, strast i ljubav prema Ancelottiju, Trapattoniju i Capellu, ali za jedinog stranog trenera u Italiji život je težak i ovdje se osjećam nevoljeno", zaključio je Mourinho, uz dodatak da mu nedostaje respekt koji je uživao na Otoku kao trener Chelseaja.