Nogomet
0

U Interu se nadaju da bi Milito mogao igrati protiv Bayerna

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Intera ne mogu biti zadovoljni rezultatom prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Uprkos tome što su bili domaćini upisali su poraz od minhenskog Bayerna (1-0).

Repriza je to prošlogodišnjeg velikog finala iz Madrida u kojem je Inter pobijedio 2-0, a tada je oba pogotka za milansku ekipu postigao Argentinac Gabriel Milito. Možda je i on nedostajao u prvoj utakmici da zabije barem jedan pogodak iz brojnih šansi koje je imao Inter.

No, 31-godišnji Milito je zbog povrede tetive koljena pauzirao u tom meču, te je još izvan pogona. Povreda mu se dogodila počekom februara i u prvi mah je spomenuta šestosedmična pauza.

To bi trebalo značiti da neće igrati niti u uzvratu u Münchenu koji je na rasporedu 15. marta. No, u Interu se još uvijek nadaju da bi "Bayernov krvnik" mogao zaigrati na Allianz Areni, te time pojačati šanse Intera da se ipak domogne četvrtfinala.

"Oporavak ide bolje od očekivanog. Nekoliko smo dana brži u svemu, ali je još uvijek upitno mogu li biti spreman do tog susreta", rekao je Milito i dodao:

"Naravno da bih volio zaigrati u toj utakmici, ali nećemo forsirati. To bi bilo pogubno. Budem li spreman - dobro, ne budem li - opet dobro",rekao je argentinski napadač.