Nogomet
0

U Grčkoj zabranjeni svi navijački klubovi

FENA
Grčka vlada poduzima drastične mjere kako bi suzbila huliganstvo i sukobe navijača na sportskim događajima, a posljednja u nizu je zakonska zabrana klubova navijača.

Nakon što je prošle sedmice prekinuto održavanje svih profesionalnih sportskih događaja u Grčkoj, ovom mjerom, koja će stupiti na snagu nakon Uskrsa, zabranjeno je djelovanje oko 300 organiziranih klubova navijača, uglavnom nogometnih klubova.

Povod je nedavni sukob navijača dvaju atenskih klubova, Olimpiakosa i Panathinaikosa, uoči ženske odbojkaške utakmice, u kojem je jedan navijač poginuo, a nekoliko ih je ostalo teško ozlijeđenih ležati na ulicama.

Ovu odluku je Theodoros Roussopoulos, glasnogovornik grčke Vlade, obrazložio tvrdnjom da su klubovi navijača poticali i organizirali ovakvo nasilje. Policija je nakon posljednjeg sukoba izvršila raciju na nekoliko lokacija koje su koristili klubovi navijača te zaplijenila veliku količinu oružja, poput lanaca, palica, noževa i molotovljevih koktela, prenosi BBC.

U planu je izrada novog zakona kojim će se regulirati djelovanje klubova navijača, a do tad će njihovo djelovanje biti zabranjeno, što znači i da sportski klubovi više neće tim putem moći distribuirati ulaznice za utakmice navijačima.