Nakon sukoba sa huliganima
0

U Frankfurtu povrijeđeni policajaci, navijač gurnut pod voz

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najmanje osmero policajaca zatražilo je ljekarsku pomoć nakon sukoba s huliganskim hordama tokom jučerašnjeg (srijeda) meča Njemačkoga nogometnog kupa između Eintrachta i Kaiserslauterna u Frankfurtu.

Huligani su na putu prema stadionu više stotina policijskih službenika na dužnosti zasipali bocama, kamenjem i petardama. Policijaci su uzvraćali pendrecima. U akcijama su uhapšena osmorica navijača protiv kojih će biti podignute kaznene prijave.

Na jednoj željezničkoj stanici u gradu jedan je navijač u gužvi gurnut na šine pred nadolazeći voz. Završio je u bolnici s teškim povredama. Zasad nije poznato koliko je tačno navijača povrijeđeno.

Tokom utakmice su Kaiserslauternovi ultrasi, poznati kao jedna od najproblematičnijih navijačkih grupa u Njemačkoj, palili petarde i baklje na dijelovima tribina Eintrachtova stadiona na kojima su bili smješteni. Dio njihova pirotehničkog asortimana završio je i na terenu.

Iz Kaiserslauterna su već najavili da očekuju paprenu kaznu iz Njemačkoga nogometnog saveza.

Mogu se barem tješiti time da su na terenu aktualnog drugoligaša uspjeli pobijediti 1-0 pogotkom Sukuta-Pasua u 119. minuti, čime su izborili nastup u osmini finala.