Nogomet
0

U Foči 22. maja Streetball Football festival

Sarajevo-x.com
Foča će 22. maja biti domaćin Streetball Football Festivala, koji se već četvrtu godinu održava u gradu na Drini s ciljem udruživanja mladih regiona kroz sport i druženje.

Festival će trajati četiri dana i ugostit će 400 učesnika iz cijele Evrope. Planirane su i posjete fudbalskih timova "Rabotnički“ iz Makedonije, "Budućnost“ Podgorica, "Željezničar“ Sarajevo, "Groklin“ Poljska, te selekcija klubova engleske premijer lige.

Poseban gost ovogodišnjeg Festivala će biti Carsten Ramelow, fudbaler njemačke reprezentacije i Bayer Leverkusna, koji će sa učesnicima razgovarati o svojoj nogometnoj karijeri i iskustvima.

Petnaest predstavnika evropskih medija, poput Die Zieta, BBC-a, FIFA magazina i Spiegela, će pratiti cijeli Festival. Prije odlaska u Foču, novinari ovih medija i ekipe inozemnih TV stanica će biti u jednodnevnoj posjeti Sarajevu.

U Foči će novinare primiti i načelnik Zdravko Krsmanović.

Projekat Streetball Football Festivala u potpunosti je posvećen promoviranju ideje zajedništva, sporta i angažmana mladih BiH i regiona u sportskim aktivnostima.

Uz službeni dio takmičenja u uličnom nogometu, planirani su i koncerti popularnih grupa i ostali zabavni sadržaji, koji će se održavati na otvorenom, u samom centru Foče.