Holanđani ogorčeni
0

"U finalu treba suditi vrhunski sudac, ovo je skandalozno"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvojica najboljih holandskig nogometnih reprezentativaca, koji su na svojim leđima dogurali “oranje” do finala SP-a (pobjeda Španije 1-0) kritički su se osvrnuli prema arbitru završne utakmice Howardu Webbu.

Riječ je naravno o Arjenu Robbenu i Wesleyju Sneijderu, od kojih se posebno na kriterij engleskog suca obrušio igrač minhenskog Bayerna koji tvrdi da Webb nije smio progledati kroz prste Carlesu Puyolu desetak minuta prije završetka regularnog dijela i propustiti mu dodijeliti drugi žuti karton nakon prekršaja nad njim.

"Kada sam imao svoju drugu veliku priliku sudac nam je trebao dosuditi slobodni udarac i Puyolu dati drugi žuti karton. On je umjesto toga pustio prednost, ali prednosti nije bilo jer sam se ja jedva kretao, a golman (Iker Casillas) mi je već bio preblizu. U finalu Svjetskog prvenstva treba suditi vrhunski sudac", komentirao je Robben, koji je osim spomenute prilike u završnici utakmice imao vjerojatno i najbolju priliku na utakmici u 62. minuti nakon sjajnog proigravanja Wesleyja Sneijdera. Izašao je Robben tada sam pred Casillasa, ali je njegov udarac stopalom zaustavio Casillas.

"Promašio sam prvu priliku čisto zbog vlastite pogreške. Nisam bio dovoljno strpljiv i trebao sam zaobići golmana, umjesto lošeg šuta.

"Osvojio sam tri naslova ove sezone s Interom, a sada mi je pobjegao iz ruku četvrti. Velika šteta, ali mislim da možemo biti ponosni, cijela nacija može biti ponosna", komentirao je Sneijder, koji smatra da je Webb trebao isključiti strijelca pobjedničkog gola Andresa Iniestu zbog starta na Marku van Bommelu bez lopte netom prije nego li je Iniesta zabio pobjednički gol u 116. minuti.

"Postojao je jedan trenutak s Iniestom kada je udario Van Bommela. Četvrti je sudac sve vidio i rekao je da je vidio, ali ako je vidio, onda je to trebao biti crveni karton."

Također, Sneijder tvrdi da je u napadu uoči Iniestinog gola Holanđanima trebao biti dosuđen korner, ali da suci to nisu vidjeli.

"Prvo je obrambeni zid dirao loptu, onda i golman, pa je bio očiti korner. Skandalozno je što je sve moralo završiti na ovakav način."