Nogomet
0

U Čeliku optimisti pred subotnji derbi protiv Željezničara na Bilinom polju

FENA
Trener Nogometnog kluba Čelik Boris Gavran danas je na pres-konferenciji održanoj na stadionu Bilino polje izjavio da njegov tim u derbiju koji će protiv Željezničara igrati u subotu pred svojim navijačima računa na osvajanje tri boda.

"Svjesni smo da nam neće biti lako doći do novih bodova, međutimm mi smo u posljednjim utakmicama pokazali da imamo dobar tim, da smo u odličnoj formi i da bez obzira na sve bolju formu Željezničara, naši navijači mogu očekivati novu pobjedu Čelika", optimist je Boris Gavran.

U odnosu na posljednja dva susreta u kojima je Čelik remizirao u Širokom Brijegu, odnosno pobijedio u Žepču, neizvjestan je nastup defanzivnog igrača Bojana Markovića koji se žali na povredu propona.

Klupski portparol Mirsad Pripoljac, prenoseći riječi v.d. direktora Čelika Zaima Mujezinovića, rekao je da iz Sarajeva još nije stigala najava organiziranog dolaska navijača Željezničara.

"Za utakmicu vlada veliko interesovanje i Čelik je poduzeo neophodne mjere kako bi zajedno s organima reda što kvalitetnije organizirao utakmicu. Za navijače Željezničara i ovaj put će biti osiguran izolovani prostor na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje", izjavio je Pripoljac.

Nakon 7. kola Čelik je s osvojenih 14 bodova drugoplasirani na tabeli Premijer lige BiH, što je najbolji plasman trostrukog prvaka BiH u posljednjih nekoliko sezona.