Kup BiH
2

U Čeliku igračko rasulo, Jagodić nezadovoljan rezultatom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Danas je na Bilinom Polju odigrana prva utakmica 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu gdje su snage odmjerile ekipe zeničkog Čelika i ekipe FK Rijeka Vitez.

NK Rijeka Vitez, koja se takmiči u 1. Kantonalnoj ligi Srednjobosanskog kantona, danas je u okviru 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine namučila nogometaše Čelika koji su uprkos lošoj igri uspjeli postići dva gola i tim rezultatom završiti utakmicu.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba NK Čelik, na konferenciji za novinare koja je održana u prostrojama kluba, istakao je da ovo nije utakmica kakvu je on očekivao od svojih igrača.

"Čestitam ekipi Rijeke na veoma dobroj utakmici, došli su sa velikim motivom i željom, a ovo su najteže utakmice za moje igrače koji još uvijek žive u oblacima. Najveća greška je što pojedini misle da će rezultat doći sam od sebe, ali ne znaju da se mora dobro odigrati i više nego dobro, da bi se pobjedila i Rijeka iz Viteza. Zaista, uz dužno poštovanje, ne podcjenjujem ekipu, ali ja nisam zadovoljan sa dva gola. Mi smo u najavi za ovu utakmicu obećali da ćemo odigrati dobro, očekivali smo veći rezultat koji nas neće dovoditi u opasnost. Čestitke ekipi Rijeke, ja očekujem jednu veoma dobru revanš utakmicu i morat ćemo mnogo toga uraditi.", zaključio je Jagodić.

Trener Rijeke iz Viteza, Željko Botić, zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu te dao i svoj osvrt na proteklih 90 minuta na stadionu Bilino Polje.

"Mi jesmo nižerazredna ekipa ali imamo srce i ovdje smo došli sa velikom voljom. Dali smo svoj maksimum, u prvom djelu utakmice nismo odigrali tako dobro, rezultat je za nas zadovoljavajući, a vas ćemo primiti što bolje možemo. Hvala svima na prijemu, na atmosferi, sve je bilo odlično i ovo je bila jedna veoma fer i korektna utakmica.", izjavio je Željko Botić.

Kuduzović suspendiran prije utakmice sa Rijekom Vitez

Jagodić je u toku konferencije za novinare istakao i to da je Elmir Kuduzović, prvotimac Čelika dobio suspenziju prije odigravanja utakmice sa Rijekom Vitez, a razlog iste nije poznat.

"Na današnjem sastanku prije utakmice sa Rijekom suspendirao sam Kuduzovića i što se mene tiče, on je svoju karijeru u Čeliku završio..", izjavio je Jagodić, te dodao da će više detalja biti poznato nakon razgovora sa upravom kluba.