Nogomet
32

U Cardiffu se očekuje više od 3.000 navijača Zmajeva, karte za sekciju gostiju rasprodate

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Više od 3.000 Bosanaca i Hercegovaca 10. oktobra će doći u Cardiff kako bi podržali Zmajeve u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016 koju igraju protiv Velsa.

Iz BiH organizovano u okviru aranžmana kompanije Centrotrans ide više od 100 navijača.

"Navijači iz BiH kreću iz Sarajeva u dvije grupe i obje kreću 9. oktobra. Jedna grupa ide charter letom iz Sarajeva, dok druga putuje preko Zagreba i odlazi u London odakle će ići na utakmicu. sa navijačima ide i tim reprezentacije tako da će sve ukupno biti oko 140 osoba", rekao je Muamer Lutvić, direktor Sektora turizma kompanije Centrotrans.

Nije poznato koliko će navijača iz BiH ići privatnim prevozom, ali zna se da se i bh. dijaspora organizovala te će pružiti veliku podršku Zmajevima. Bosanci i Hercegovci koji žive u Francuskoj, Luksemburgu i Velikoj Britaniji organizovano i privatno će doći u Cardiff kako bi gledali utakmicu Vels - BiH.

Utakmica će se igrati na Cardiff City stadionu, a naši navijači će biti smješteni u sektoru 121/122 koji se nalazi na jugoistoku stadiona. Cijene karata, koje su već rasprodate, kreću se od 20 funti za odrasle (50 KM), 5 funti za osobe starije od 65 godine, 5 funti (12,5 KM), te za djecu 5 funti (12,5 KM). Cijene karata su iste i za navijače BiH i navijače Velsa.

Kapacitet stadiona Cardiff je 33.000. Utakmica se igra 10. oktobra s početkom u 19:45 sati.