Nogomet
0

Autor velikog promašaja iz Živinica: Svi mi se smiju, ali sam sad poznat

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Publika na tribinama je već slavila gol. Čuo sam huk. A, onda sam htio zakucati loptu u mrežu kako bi naše navijače još više razveselio. No, tu je nastao problem. Jako sam zamahnuo nogom i nisam mogao loptu zaustaviti. U tom trenutku lopta je odskočila na neravnom i blatnjavom terenu, nezgodno sam je udario i ona je pogodila prečku", ispričao je za agenciju Anadolija Adin Siočić, fudbaler Mladosti iz Gornjih Živinica, kluba iz Treće lige Tuzlanskog kantona, tvorac jednog od najvećih promašaja svih vremena u historiji fudbala.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Za samo jedan dan ovaj video je preko kanala YouTube vidjelo skoro 100.000 osoba.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije u Živinicama, kaže, da ga je promašaj, doslovce, proslavio, mada bi volio da na taj način nije stekao "slavu". I zaista postao je poznat diljem regije zapadnog Balkana, jer je video zapis njegovog  promašaja obišao vodeće internet portale u državama nastalim raspadom nekadašnje SFR Jugoslavije.  

"Poslije promašaja bilo je svega. Navijači su poludjeli. Bilo je i psovki. Ma, Bože sačuvaj. Vidjevši šta sam uradio, uhvatio sam se za glavu. Kada sam pogodio prečku sa metar, dva od gola krenuo sam da izađem, ali saigrači mi nisu dozvolili da napustim teren. Govorili su mi: 'Ostani, ostani, hajde svakome se može desiti'. I nekako sam sakupio snage da ostanem u igri. Igrao sam, a iskreno, više mi se nije igralo. Kako god taj dan i promašaj pamtit ću cijeli život. Na koncu, sada sam poznat“, kroz smijeh pričao je simpatični tinejdžer Siočić, naglasivši:

"Otkako su brojni portali objavili moj promašaj kada prolazim gradom i kroz školu mnogi gledaju u mene i smiju se. Ono, pokažu prstom ka meni i smješkaju se. A, šta ću? U Bosni je uvijek bila dobra zezancija. Sada je na moj račun, pa neka je malo“.

Siočić kaže da je vrlodobar učenik. Fudbalski uzor mu je igrač Milana Stephan El Shaarawy. Planira studirati, ali i nastaviti igrati fudbal.

"Nadam se da nikada više neću onako promašiti. Život ide dalje. Imam ambicije da napredujem u fudbalu. Paralelno planiram i studirati, jer mi je životna želja postati sportskim novinarom“,  rekao je Siočić, igrač Mladosti iz Gornjih Živinica, tima koji je u nedjeljnom finalu Kupa Općine Živinice pobijedio Omladinac iz Đurđevika, rezultatom 2:1, u utakmici koja je trebala biti lokalnog karaktera, a doživjela je "međunarodnu slavu“.

Siočić je vatreni navijač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prati sva dešavanja i utakmice bh. državnog tima. Nada se da će biti jedan od Bosanaca koji će se radovati uspjesima ekipe selektora Safeta Sušića i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014“.

"Naši mogu puno toga napraviti u Brazilu. Imamo ekstra tim i nadam se da će nas uveseljavati i idućeg ljeta", rekao je Siočić za AA.