Revijalni meč
0

Tuzlaci u Mejdanu ugostili "zmajeve" i estradnjake

Sarajevo-x.com
Foto: Blicko
U tuzlanskoj dvorani "Mejdan" u ponedjeljak navečer održan je novogodišnji sportsko-muzički spektakl pod nazivom "Zmajevi u Mejdanu". Glavni dio programa bila je o revijalna fudbalska utakmica između ekipa "Zmajevi" i "Estradne zvijezde".

Za ekipu "Zmajeva" nastupili su članovi fudbalske reprezentacije BiH: Elvir Rahimić, Samir Muratović i Admir Vladavić, te kick bokser Salko Zildžić i još nekoliko javnih ličnosti sa područja Tuzlanskog kantona. Za "Estradne zvijezde" igrali su folk pjevači Enes Begović, Osman Hadžić, Kemal Hasić, Nihad Kantić Šike, Asim Bajrić i drugi. Rezultat, koji je bio u drugom planu, na kraju je glasio miroljubivih 8:8. "Zmajevi" su svojim potezima oduševili oko tri hiljade posjetilaca, a i muzičari su pokazali zavidno fudbalsko umijeće.

Nakon utakmice održan je koncert, te izbor foto modela Foto Blicka. U konkurenciji je bilo 15 lijepih djevojaka, a žiri je na kraju odlučio da titula najljepše pripadne Uni Suljić iz Tuzle, koja je nagrađena desetodnevnim ljetovanjem za dvije osobe u Španiji.