Nogomet
0

Tuzlaci ovacijama dočekali Ćiru Blaževića, "trenera svih trenera"

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Trener svih trenera, popularni Miroslav Ćiro Blažević, predstavljen je danas u Tuzli u objektu Panonski lovac. U ulici koja vodi pored Džindićke džamije, okupio se veliki broj navijača koji su Ćiru dočekali ovacijama.

"Vi ste naša najveća snaga. S vama ćemo im svima j..... majku", rekao je u svom stilu Blažević.

Na oficijelnoj konferenciji za medije, koju je vodio Mato Đaković, Blažević je bio odmjereniji. Otkrio je kako će mu prvi saradnik biti Denis Karić, a da će već od sutra raditi na pripremi ekipe za nastavak prvenstva.

"Znam da je došlo nekoliko novih igrača. No, kada ih sve vidim na djelu, onda mogu ocijeniti imaju li potencijal i talenat za ono što mi tražimo", rekao je Blažević.

Podsjetimo, Sloboda je trećeplasirana u Prvoj ligi FBiH, a vodeće Jedinstvo ima pet bodova viška.

"To ne mora ništa da znači. Jedinstvo dolazi na Tušanj, a igra i nekoliko utakmica na području Tuzlanskog kantona. U igri je 45 bodova, a mi želimo u Premijer ligu BiH", kaže predsjednik Slobode Azmir Husić.

Ćiro je iskoristio priliku da navede kako je "bosančeros", kako se raduje dolasku u Tuzlu, te je poručio kako nije star.

"Došao sam im da vide kako nisam star i kako još mogu raditi. U džepu sam imao ponudu iz Kine tešku 800.000 dolara, ali sam se odlučio za Slobodu", dodao je.

Na upit da li će u slučaju ispunjenja cilja dobiti nagradu od 500.000 KM, kako se spekulisalo u medijima, Ćiro je rekao: "Čega? Je l' 500.000 crvenih krvnih zrnaca?".

Sloboda će pod Ćirinim vodstvom ići na pripreme u Sloveniju, a svoj debi na klupi Tuzlaka "trener svih trenera" će najvjerovatnije imati u susretu sa Crvenom zvezdom u Kopru.