Nogomet
7

Tuzlaci oprezni optimisti: Zmajevi večeras moraju igrati za državu, za narod

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U Tuzli je osvanula tmurna nedjelja, koja će za mnoge biti najduži dan u godini. Poslije odbrojavanja mjeseci i dana na red su došli sati i minute do historijske utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine i Argentine na slavnoj Maracani.

Građani Tuzle sa kojim smo razgovarali na korzu puni su optimizma, ali i opreza.

"Prognoziram da će biti 1:1. Naravno da svim srcem želim pobjedu, ali ko ne bi prihvatio i ovakav rezultat. Moramo biti oprezni, pogotovo u prvih pola sata utakmice“, kaže Suvad Šabanović - Vili, koji nas je zamolio da ga fotografišemo pored spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću.

"U njegovo vrijeme Bosna je bila sila. I večeras se naši momci moraju boriti za državu, za svoj narod. Neka ginu za državni dres, niko im neće zamjeriti i ako izgube“, kaže Vili Šabanović.

Šefik Ferhatović prognozira da će Zmajevi slaviti sa 2:1, a njegov prijatelj Adem Husarkić sa 3:1. Optimista je i Rijad Jašarević koji se nada pobjedi od 2:1.

"Ni neriješeno ne bi bilo loše. Moramo igrati bez respekta kao Hrvati protiv Brazilaca. Momci moraju dati sve u sebe, a je ne sumnjam u njihovu borbenost“, kaže Rijad Jašarević.

Profesor Sead Nazibegović umjereni je optimista. Prognozira da će Papetovi Zmajevi na otvaranju ostati neporaženi.

Tuzla se večeras sprema za feštu. Zmajevo gnijezdo bit će formirano u blizini Panonskih jezera, a sa posebnom pažnjom pratiti će se i duel rukometaša Islanda i Bosne i Hercegovine.

"Lakše ćemo do pobjede nad Argentincima nego nad Islandom“, rekoše nam naši sagovornici.