Nogomet
20

Tužioci Nogometnog saveza pokrenuli istragu protiv Alečkovića

Anadolija
Emir Alečković
Emir Alečković
Tužioci Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjem sastanku u Sarajevu donijeli su jednoglasnu odluku o provođenju istrage u predmetu po prijavi protiv sudije Emira Alečkovića, javio je novinar agencije Anadoolija.

Otac maloljetnog arbitra optužio je Alečkovića da je njegovog sina uznemiravao seksualnim SMS porukama. U jednoj od izjava, koje su u N/FS BiH u ovoj sedmici došle, kaže se da je bilo i fizičkog kontakta Alečkovića i dječaka. Zbog cijelog slučaja Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) spomenutog bh. sudiju optuženog za pedofiliju suspendirala je do okončanja postupka (isto je učinila i Sudijska organizacija N/FS BiH).

Alečkovića je UEFA sa Evropskog prvenstva U-19 selekcija u Litvaniji tako pod hitno vratila u Sarajevo. Presudu o budućnosti sudijske karijere Alečkovića, nakon detaljne istrage tužilaca, donijet će Disciplinska komisija N/FS BiH.

Sa druge strane, policija još uvijek nije poduzela mjere za dokumentiranje navedenog slučaja. Kako je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, rekao za agenciju Anadolija više informacija o slučaju Alečković policija će imati tokom sutrašnjeg dana, kada će se kako se pretpostavlja izvršiti provjere činjenica koje su se pojavile u javnosti.

Alečković je tvrdio da će "u postupku koji slijedi dokazati da je nevin".