Nogomet
3

Turnir prijateljstva u Bijeljini: Sarajevo eliminisalo Partizan,Vardar i Osijek, u polufinalu protiv Rijeke

Piše: Edin Isanović
Regionalni turnir prijateljstva na kojem igraju mlađi kadeti počeo je prije nekoliko dana u Bijeljini, a klubovi koji predstavljaju našu zemlju su pomalo razočarali.

Sloboda i Velež su ostali bez bodova, dok je Željezničar osvojio samo jedan bod. Ipak, Sarajevo je spasilo čast bh. nogometa. Napravili su veliki uspjeh plasmanom u polufinale. Posljednja stepenica pred odlazak u finale bit će im Rijeka.

U grupi A u polufinale se suvereno plasirala Crvena zvezda sa maksimalnih 9 bodova. Iza sebe je ostavila Budućnost iz Podgorice, Zagreb i Željezničar.

Prvo mjesto grupi B zauzelo je Sarajevo. Bordo tim je pobijedio Partizan i Vardar po 2:0, dok su remizirali sa Osijekom. Bilo je 1:1.

U grupi C Vojvodina je osvojila 7 bodova i igrat će polufinale. U ovoj grupi su se još nadmetali Olimpija, Dinamo Zagreb i Velež.

Rijeka je zauzela lidersku poziciju u grupi D ispred OFK Beograda, Sutjeske i tuzlanske Slobode.

Izabranici Dženana Uščuplića posebno su oduševili javnost pobijedivši favorizovani Partizanom rezultatom 2:0. Tada je Đani Salčin postigao fenomenalan pogodak u 34. minuti za tim sa Koševa. O ovom pogotku pisali su mediji u regionu. Trijumf je kasnije potvrdio Dervišagić pred kraj meča. Istim rezultatom su savladali makedonski Vardar i trasirali put među četiri najbolje ekipe regiona. Bordo tim će danas u 15:15 sati igrati protiv Rijeke. Direktan prijenos osigran je na Sport Klubu.

Drugi polufinalni par čine prošlogodišnji finalisti Crvena zvezda i Vojvodina. Taj meč počinje u 12:15 sati.