Nogomet
4

Turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih Saveza u utorak i srijedu

Piše: E. B.
Sa prošlogodišnjeg turnira
Sa prošlogodišnjeg turnira
U cilju afirmacije omladinskog nogometa i mladih nogometaša, Nogometni savez Federacije BiH organizira šesti po redu Turnir za prvake pretpionirskih takmičenja kantonalnih saveza pod nazivom "Igrajmo za fair-play".

Turnir će se odigrati kao dvodnevno takmičenje, a pravo nastupa imaju igrači rođeni 1. 1. 2003. godine i mlađi, ali ne mlađi od 2005. godine.

Finalni turnir prvaka svih kantonalnih saveza u pretpionirskoj konkurenciji odigrat će se u Sarajevu 7. i 8. 6. 2016. godine na terenima sa umjetnom travom SRC "Koševo".

Turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih nogometnih saveza ove godine nosi naziv "Igrajmo za fair-play", koji za cilj ima afirmaciju i popularizaciju omladinskog nogometa u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini, te jačanje omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao i naglašavanje fair-playa kao jednog od najbitnjih segmenata u sportu.

Kao prvaci kantonalnih nogometnih liga na turniru trebaju učestvovati predstavnici sljedećih kantona/županija: NS Posavske županije-Orašje, FS Bosansko-podrinjskog kantona, ŽNS Hercegbosanskog kantona, NS Hercegovačko-neretvanskog kantona, FS Kantona Sarajevo, NS Srednjobosanskog kantona, NS Tuzlanskog kantona, NS Unsko sanskog kantona, ŽNS Zapadnohercegovačkog i NS Zeničko-dobojskog kantona.

Turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih saveza "Igrajmo za fair-play" će biti šesti po redu u organizaciji Nogometnog saveza Federacije, a prethodni pobjednici turnira su bili Velež Mostar (2011.), Tempo Sport Zenica (2012.), Napredak Matići (2013.), Tempo Sport Zenica (2014.) i Željezničar Sarajevo (2015.).