Nogomet
26

Turnir "Igraj fudbal, živi život": Porazi Sarajeva i Željezničara, remi Zvezde i Rijeke

Klix.ba
Završen je i drugi dan na 4. međunarodnog turnira U 17 Sarajevo, "Igraj fudbal živi život" na stadionu Otoka, a danas je bilo dosta neočekivanih rezultata.

FK Olimpic i SK Sturm Graz su igrali prvu utakmicu u kojoj su mladi igrači autrijskog kluba bili bolji i slavili minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici je postigao Lukas Gabbicher.

U drugoj utakmici su igrali FK Željezničar i HNK Cibalia, tim sa Grbavice je dominirao većim dijelom utakmice, ali je jedna pogreška odbrane koštala pozitivnog rezultata na utakmici. Pogodak za Vinkovčane je postigao Marko Martinković.

Mladi igrači Cibalije su se kasnije orijentisali na odbranu i kontre tako da su uspjeli sačuvati svoju mrežu i pobijediti.

Između HNK Rijeka i FK Crvene Zvezde se vodila žestoka borba na terenu, bila je to tvrda utakmica u kojoj su igrači Crvene Zvezde od prveminute tražili pobjedu. Beograđani su poveli pogotkom Andrije Crnadaka, a Riječani su se vratili u igru golom Darija Vizingera. On je svojim pogotkom izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Zadnju utakmicu na turniru su igrali NK Maribor i FK Sarajevo, Bordo ekipe je stvarala prilike, ali lopta nije htjela u gol. Odigrana je čvrsta i borbena utakmica, a na kraju je NK.Maribor slavio s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici je postignut sa bijele tačke u prvom poluvremenu, a strijelac je bio Žan Celar. Sarajevo je utakmicu završilo sa devet igrača zbog dva crvena kartona.

Treći dan turnira, odlučujući u borbi za prva tri mjesta, počinje utakmicom između FK Crvena Zvezda i HNK Cibalia. U 13 sati igraju SK. Sturm Graz i NK Maribor. Derbi dana je na programu u 15 sati između ekipa FK Željezničar i HNK Rijeka, dok FK Sarajevo i FK Olimpic igraju od 17 sati.