Nogomet
29

Turnir "Igraj fudbal, igraj život": Željo i Rijeka za treće mjesto, Sarajevo i Zvezda za titulu

Klix.ba
U posljednjem kolu turnira ''Igraj fudbal, živi život'', odigranom na stadionu Otoka u Sarajevu, vidjeli smo veoma dobar fudbal. Crvenza zvezda je nadigrala Maribor, Sarajevo savladalo Novosađane, dok su Riječani slavili visoku pobjedu nad Budućnosti. U posljednjoj utakmici regularnog dijela turnira Željezničar je savladao Olimpic sa 2:1.

FK Olimpic - FK Željezničar 1:2

U današnjoj posljednjoj utakmici trećeg kola turnira ''Igraj fudbal, živi život'' igrali su Željezničar i Olimpic, a pobjedu su slavili igrači

Prvo poluvrijeme je proteklo u fer i korektnoj igri, sa mnogo lijepih poteza i akcija, Vukovi su poveli preko Demirovića, da bi Plavi nakon gola počeli bolje igrati, te do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti rezultat preko Ivkovića.

U drugo poluvrijeme Plavi su ušli furiozno pa su tako i uspjeli doći do pobjede, koja ih vodi na utakmicu za treće mjesto gdje će snage odmjeriti sa Rijekom. Strijelac pobjedonosnog gola za Plave je bio Hadžić.

Strijelci: Demirović (FK Olimpic); Ivković, Hadžić (FK Željezničar)

FK Olimpic: Karaić, Tarić, Saljević, Bjelak, Muslić, Biber, Kišić, Čosić, Trubljanin, Rondić, Demirović, Ždralović, Bukva, Kutinčić, Buljugić, Mešić, Ramić, Bečirević, Imamović, Vladavić, Nikšić, Muzaferija, Baždar, Mustafaj.

FK Željezničar: Mušija, Šehić, Šehović, Šabanadžović, Delić, Dacić, Mušić, Velić, Ivković, Selmanović, Brajlović, Hećo, Islamagić, Arnautović, Nuhanović, Kurtović.

Crvena Zvezda - Maribor 2:1

Strijelci: Maksić, Milunović (Crvena Zvezda); Šlek (Maribor)

Slovenci su bolje otvorili utakmicu i ranim vodstvom došli u prdnost nad Beograđanima, strijelac je bio Šlek Sebastian.

Zvezda nakon toga ubacuje u ''veću brzinu'' te nakon golova Maksića i Milunovića dolaze do preokreta nad Mariborom.

Do kraja utakmice viđena je odlična igra, ali nije bilo većih uzbuđenja kao ni promjene rezultata.

HNK Rijeka - FK Budućnost 3:0

Strijelci: Flego, Vlzlo, Lepinjica (HNK Rijeka)

HNK Rijeka je u posljednjem kolu turnira slavila pobjedu nad Podgoričanima, rezultat na kraju utakmice je glasio 3:0 u korist momaka sa Kantride.

U prvom poluvremenu omladinici Rijeke su već krenuli furiozno, i pokazali dječacima iz Podgorice da im neće biti lahko. Svoju dobru igru pred kraj poluvremena Rijeka je krunisala golom Kristijana Flega.

U drugom poluvremenu su nastavili sa svojim napadačkim fudbalom, iako je i Budućnost imala svoje šanse ali nisu imali seće u završnicama. Rijeka je strpljivo čekala prilike i na kraju ih iskoristila. Prvo je Robert Vlzlo pogodio za dvodstvo od 2:0, da bi pred kraj susreta Lepinjica svojim golom postavio konačan rezultat utakmice, i svom timu donio pobjedu od 3:0.

FK Sarajevo - FK Vojvodina 3:1

Bordo tim je u prvom poluvremenu načeo mrežu vršnjaka iz Novog Sada, strijelac je bi Veladžić. Nakon toga do kraja poluvremena nije bilo dešavanja vrijednih pažnje, pa se na odmor otišlo sa ovim rezultatom.

U drugom poluvremenu gledamo pravu golijadu, prvo je za Sarajevo pogodio Hajdarević, i tako povisio vodstvo na dva gola razlike za svoju ekipu. Pred kraj susreta za Sarajevo pogađa Jang, da bi utakmicu završili ipak igrači Vojvodine, sa svojim počasnim pogotkom, a strijelac je bio Krstić.

Sarajevo se ovom pobjedom plasiralo u finale u kojem će igrati protiv Crvene zvezde, a finale je na rasporedu sutra u 13 sati na stadionu Otoka. U susretu za treće mjesto sastaju se Željezničar i Rijeka.

Strijelci: Veladžić, Hajdarević, Jang (FK Sarajevo); Krstić (FK Vojvodina).

FK Sarajevo: Musemić, Resić, Pozder, Tutndžić, Sadiku, Ragipović, Mehuljić, Buljubašić, Hadžić, Veladžić, Klarić, Jovičić, Šabanović, Kurdić, Mustafić, Kreštalica, Hajdarević i Jung.

FK Vojvodina: Toroman, Tadić, Rubežić, Leđanac, Mušić, Milijašević, Beljanski, Čabrić, Dojčinović, Jakovljević, Stojaković, Vemić, Krstić, Stanković, Janković.