Nogomet
57

Turnir "Igraj fudbal, igraj život": Sarajevo osvojilo titulu

Klix.ba
Peti međunarodni turnir ''Igraj fudbal, živi život'' je uspješno završen. Pobjedu na turniru osvojila je ekipa Fudbalskog kluba Sarajevo, dok su drugo i treće mjesto zauzele su ekipe Crvene zvezde i Rijeke.

Prvo je u utakmici za treće mjesto Rijeka slavila pobjedu nad Željezničarom (2:0) i tako stigla do bronzane medalje, dok su zaista maestralno finale sa mnogo uzbuđenja odigrali Sarajevo i Crvena zvezda. Na kraju su slavili Bordo dječaci rezultatom 4:3 i tako došli do zlata na ovom odlično organizovanom turniru.

Najbolji golman je Musemić Omar, golman FK Sarajevo, i sin proslavljene legende ovog kluba Husrefa Musemića.

Najbolji strijelac turnira je vrsni napadač Bordo momčadi Nedim Hadžić koji je na svom kontu imao 7 postignutih golova, od toga tri u finalu takmičenja.

Za najboljeg igrača je izabran Stefan Mihajlović igrač Crvene Zvezde, koji je pokazao da se zaista radi o vleikom talentu, čemu svjedoči i nedavno potpisani ugovor za prvi tim Beograđana.

Individualne nagrade je dodijelio organizator turnira Dejan Radović.

Ekipne nagrade su dodijelili, Nedžad Koldžo Načelnik Opštine Novo Sarajevo, Galib Kulovac Predsjednink fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i predsjednik organizacionog odbora Novogradskih dana Sulejman Hamidović.