Ukoliko pobjede Hrvatsku
0

Turcima 100.000 eura bonusa, utakmica možda u Bursi

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodstvo Turskog nogometnog saveza (TFF) obećalo je igračima 100.000 eura bonusa u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo 2012., a razmišljaju i o igranju utakmice protiv Hrvatske u Bursi, a ne u Istanbulu.

"Vjerujem kako smo i mi i Hrvati željeli drugog suparnika. Bilo bi bolje da smo izbjegli Hrvatsku. Živimo iste emocije i ova utakmica nas je vratila na EP 2008. godine i našu pobjedu u šokantnom susretu u Beču," kazao je Okan Buruk, bivši turski reprezentativac koji je sada suradnik izbornika Guusa Hiddinka.

Buruk je bio na žrijebu u Krakovu i razgovarao je sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. "Niti oni nisu previše oduševljeni žrijebom," dodao je.

Buruk smatra kako Turska nije briljirala u kvalifikacijama, no sada slijedi posve nova priča. "Moramo zaboraviti sve što je iza nas. Sada trebamo podršku navijača," dodao je.

Hidinkov pomoćni trener Oguz Cetin smatra kako činjenica što će Turska u drugom susretu gostovati nije minus već prednost. "Ishod prve utakmice odigrat će ključnu ulogu. Na tome će se bazirati naša strategija," najavio je Cetin.

Veznjak turske reprezentacije Emre Belözoglu svjestan je kako Turska nema pravo na pogrešku. "Imamo fizički i psihički dobro pripremljenu reprezentaciju. Posebno smo moćni kada imamo podršku turskog naroda. Sasvim je jasno što se od nas očekuje, nakon što smo bili treći na SP-u 2002. očekivanja naših navijača su velika," kazao je veznjak Fenerbahčea.