Nogomet
0

Turci ne mogu da zovu nove igrače

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor reprezentacije Turske Fatih Terim neće moći da pozove nove igrače, bez obzira na činjenicu da zbog suspenzija i povreda u polufinalu prvenstva Evrope protiv Njemačke neće moći da računa na čak desetoricu nogometaša, saopštila je Evropska nogometna federacija (UEFA).

"Naša pravila su potpuno jasna i nemamo namjeru da od njih odstupimo. Zamjene nogometaša dozvoljene su samo prije prvog kola takmičenja po grupama, a kada turnir počne novi pozivi nisu mogući", rekao je predstavnik za štampu UEFA Villiam Gaillard.

Zbog crvenih ili dva žuta kartona Terim u polufinalu neće moći da računa na Tunčaja Sanlija, Arda Turana, Volkana Demirela i Emrea Ašika, a zbog povreda neće moći da igraju Emre Gungor, Nihat Kaveči, Sevet Četin, Emre Belozoglu, Tumer Metin i Ajhan Akman.

"Ovakve stvari se na turnirima dešavaju i ja zbog toga ne kukam. Podjednako vjerujem u svakog svog igrača. Oni koji budu igrali protiv Njemačke sigurno će dati sve od sebe i boriće se za svoju državu na najbolji mogući način", rekao je Terim.

Selektor reprezentacije Turske dodao je da se nada da će UEFA usvojiti žalbu golmana Demirela na dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona i da će on moći da brani u polufinalu.