Copa Libertadores
0

"Tuča Argentinaca i Peruanaca u Buenos Airesu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši peruanskog Universitarija izbacili su argentinski Lanus u prvoj fazi Cope Libertadores remiziravši (0-0) u Buenos Airesu u dvoboju posljednjega, šestog kola četvrte grupe.

Argentincima je trebala pobjeda da bi u direktnom susretu izbacili Peruance. Zbog toga je živce pred sam kraj utakmice izgubio tinejdžer u redovima domaćih Leandro Diaz, koji je nakon jedne obrane gostujućeg golmana Raula Fernandeza udario na podu dok je ovaj čuvao loptu s namjerom odugovlačenja.

Igrači koji su igrali tada su se počeli naguravati na terenu, da bi se istinski okršaj odigrao pored gostujuće klupe. Jedan je navijač argentinskog kluba preskočio ogradu i zaletio se prema klupi Peruanaca pokušavši im nešto oteti. Universitarijevi rezervisti tada su se fizički sukobili sa skupinom domaćih navijača dok nije reagiralo osiguranje.

Iz skupine 4 u osminu finala probio se paragvajski Libertad. Universitario se nada da će mu bodovna zaliha dostajati za jedno od šest najboljih drugih mjesta (igra se u osam skupina), koliko ih se priključuje osmini finala.

Iz skupine 7 osminu finala izborili su aktuelni argentinski prvak Velez Sarsfield i lanjski polufinalist takmičenja, brazilski Cruzeiro. Copa Libertadores, 6. kolo, grupa 4:

Lanus – Universitario 0-0 Blooming – Libartad Asuncion 1-2

Tabela: 1. Libertad 12, 2. Universitario 10, 3. Lanus 8, 4. Blooming 1

Grupa 7:

Velez Sarsfield – Deportivo Italia 4-0 Colo Colo – Cruzeiro 1-1

Tabela: 1. Velez Sarsfield 13, 2. Cruzeiro 11, 3. Colo Colo 8, 4. Deportivo Italia 1