Obala Bjelokosti
0

Troussier najvjerovatnije mjenja Halilhodžića

Totalsport
Sve se izglednijim čini da će na klupi bjelokošćanske nogometne reprezentacije uskoro doći do smjene. Vahid Halilhodžić trebao bi napustiti mjesto selektora , a čini se da će Obalu Bjelokosti na Svjetskome prvenstvu voditi Francuz Philippe Troussier.

Tvrdi to neimenovani izvor iz Nogometnog saveza Obale Bjelokosti, a prenosi nogometni portal Goal.com.

"Troussier vrlo dobro poznaje zemlju, a karakterno je toliko jak da može "spustiti" bilo koju zvijezdu koja svoj dio posla na terenu ne odrađuje dobro", kaže dužnosnik tamošnjeg vrhovnog nogometnog tijela vjerojatno aludirajući na izražena ega Didiera Drogbe, Yaye Tourea, Salomona Kaloua, Emmanuela Ebouea, Bakarija Konea i ostalih.

Ipak, valja znati da je Troussier, koji je Obalu Bjelokosti vodio 1993. godine, još uvijek tek jedan od kandidata za preuzimanje Halilhodžićeve pozicije, te da će novome selektoru za cilj biti postavljeno ostvarivanje zapaženog rezultata na Mundijalu koji u junu započinje u Južnoafričkoj Republici.

Troussier, poznat po čvrstoj ruci i nedozvoljavanju uplita sa strane u njegov posao, kroz karijeru je vodio Burkinu Faso, Nigeriju, Južnoafričku Republiku, Maroko, Katar i Japan, dok je na klupskome planu bio i strateg Marseillea.

Obala Bjelokosti je pod vodstvom bh. stručnjaka nedavno zaustavljena u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija, što, očito je, nije rezultat koji je pozitivno odjeknuo u vodstvu tamošnjeg nogometnog saveza, pa otud i razmišljanja o smjeni.