Uskoro počinje prelazni rok
0

Trojica igrača Budućnosti stižu na Koševo

Piše: E. Isanović
Branislav Arsenijević
Branislav Arsenijević
Za nešto više od petnaest dana počinje prelazni rok za nogometaše u Premijer ligi BiH. Posmatrajući retrospektivno možemo reći da su povratnici i neprovjereni stranci obično bili najveća pojačanja bh. klubova u predhodnim sezonama. Ovoga puta govorit ćemo o transferima u klubovima koji će predstavljati BiH u Evropi.

Kao i uvijek, želje su daleko veće od realnosti. Aktuelni prvak FK Borac angažovao je novog trenera. Tako je Vladu Jagodića zamijenio Zvezdan Cvetković.

Što se tiče igračkog kadra, nekoliko je nogometaša u opcijama do pojača Borac. Spominju se Kovačević, Todorović, Bojić i Purić.

Pojačanja za Ligu prvaka

Potekla je priča da bi stanovnici grada na Vrbasu mogli postati Branislav Arsenijević, koji je nosio dres FK Sarajevo, i Lazar Popović, koji je u protekle dvije sezone nastupao za tim sa Grbavice. U nekim kombinacijama spominju se i pojačanja iz Južne Amerike.

Međutim, u narednom periodu vidjet ćemo ko će pojačati konkurenciju u svlačionici Banjalučana i nastupati u pretkolu Lige prvaka.

Na Koševu svi čekaju Skupštinu kluba, koja će se održati 17. juna. Kako ističu, ona će odrediti dalje smjernice. Posebno će biti zanimljivo vidjeti hoće li doći do usvajanja novog Statuta. Prozivka igrača zakazana je za srijedu u 11 sati.

Iz bordo svlačionice odlaze Hamzagić, Jahović i Gutić. Najveći bh. stadion mogli bi napustiti i Šćepanović, Kojašević i Hamzić.

Od novih imena gotovo sigurno je da će ugovor potpisati Edis Kurtanović, koji bi u narednoj sezoni mogao stajati među stativama tima sa Koševa.

Bandović odlazi sa Pecare

Trojica igrača banovićke Budućnosti stižu na Koševo. To su Haskić (činit će napad zajedno sa Obućom), Šmigalović i Halilović. Moguće je da se na prozivci pojave i jedan talentovani nogometaš iz Crne Gore (Popović) i Ermin Sokić, koji je svojevremeno nosio bordo dres, a jedan dio igračke karijere proveo u Teplicama.

Iako klubovi rade u tajnosti, u javnost su procurile informacije da je Željezničar izuzetno zainteresovan za usluge Eldina Adilovića iz Čelika. Često se spominju i Vedran Ješe, Sulejman Smajić, Adin Džafić, a ugovor je već potpisao Dejan Drakul.

Na izlaznim vratima su Popović i Ćulum. Već ranije su otišli Perak, Rovčanin, Mešić i Spahić.

Dva nova lica pojavila su se na pripremama Širokog Brijega, koje su počele 10. juna. To su Marko Grgić koji je polusezonu kao posuđeni nogometaš odradio u GOŠK-u, a drugi igrač je Mihael Pazman, nekadašnji junior Dinama, koji je zadnje nastupe zabilježio u dresu Radnika iz Sesveta.

No, izvjesno je da će još dva ili tri igrača stići na Pecaru. Kako naglašavaju, žele pojačati odbranu.

Klub napušta Dejan Bandović, a njegova zamjena bit će Boris Baćak. Ovome treba dodati da je na trenerskoj klupi Blaža Sliškovića zamijenio Mario Ćutuk.

Sve u svemu, aktuelno stanje nije blistavo, ali do početka prvenstva i evropskih utakmica ima još vremena.

Ipak, izvori su malo iscrpljeni…