Nogomet
2

Trivunović: Ovo će biti poseban derbi, uživat ćemo u utakmici

Piše: D. B.
Vule Trivunović (Foto: Klix.ba)
Vule Trivunović (Foto: Klix.ba)
Večeras se na Koševu igra 102. gradski derbi između vječitih rivala Sarajeva i Željezničara. Kapiten Bordo ekipe Vule Trivunović ponovo će, u drugom "mandatu" u bordo dresu, zaigrati u sarajevskom derbiju. Smatra da će biti neizvjesno do samog kraja, a pobjednika nije mogao prognozirati.

Sarajevo i Željezničar derbi dočekuju nakon pobjeda u 13. kolu. Euforija se osjeća u zraku, a ima i nervoze.

"Sjajan je osjećaj biti dio jedne ovakve utakmice. Igrao sam već nekoliko puta u gradskom derbiju, ali ovaj će biti poseban. Na svakom koraku se osjeti draž derbija. Već nekoliko dana jedina je tema utakmica protiv Željezničara. Naravno, postoji svojevrsna doza nervoze, ali je to normalno pred ovako značajnu utakmicu”, izjavio je Trivunović za portal Klix.ba.

On očekuje zanimljivu utakmicu punu neizvjesnosti.

"Bit će zanimljiva utakmica, to sigurno. Mi imamo dosta mladu ekipu, koja će, nadam se, adekvatno odgovoriti zahtjevima jedne ovakve utakmice. Ipak, za neke momke bit će ovo prvi put da izađu pred 10.000 gledalaca, ili više. Očekujem da će jedna greška, ili jedan dobar individualan potez, razbiti početnu nervozu te da ćemo uživati u dobroj nogometnoj predstavi. Što se tiče rezultata, na derbiju se nikada ne zna, tako da je teško bilo šta prognozirati", rekao je kapiten FK Sarajevo.

Najavio je da će njegova ekipa pokušati igrati bez pritiska i uživati u duelu sa rivalima.

"Sve vrijeme pričamo o derbiju i najvažnije je da naši mladi igrač bez ikakvog pritiska uđu u ovu utakmicu. Neupitan je kvalitet Sarajeva u ovom trenutku. Uprkos njihovim godinama, sve su to kvalitetni igrači, koji mogu odgovoriti svim zadacima našeg stručnog štaba. Želimo uživati u ovoj utakmici, jer je ovo istinski derbi", kazao je Trivunović.

O Plavim s Grbavice je govorio s puno respekta.

"Željezničar je sigurno jedna kvalitetna ekipa koja ima nekoliko dobrih pojedinaca. Naročito igrači koji igraju bliže našem golu posjeduju neupitan kvalitet. Morat ćemo svi dati svoj maksimum, kako bismo zaustavili njihov napad te kako bismo stvorili nekoliko dobrih prilika za postizanje gola", izjavio je iskusni stoper FK Sarajevo.

On tvrdi da u ekipi vlada prava harmonija i da svi rade kao jedan.

"Atmosfera je zaista odlična. Nekoliko puta sam to već ponovio. Momci se slažu odlično i svi smo u veoma dobrom odnosu, što je preduvjet za dobre igre na terenu. Nema nikakvih unutarnjih podjela u svlačionici i svi težimo ka jednom, ka našem cilju", riječi su popularnog Vuleta.

Istakao je značaj pobjede u derbiju s obzirom na to da ekipa želi prestići Borac i zauzeti prvo mjesto što prije.

"Možemo sustići Borac. Mi smo svjesni da je pobjeda na derbiju veoma značajna u našoj namjeri da zamijenimo pozicije na tabeli s Banjalučanima. Nakon derbija nas očekuje teška utakmica protiv Radnika u Bijeljini. No, sa dvije pobjede imali bismo sigurno dobar položaj na tabeli i dobru poziciju koja bi nam stvorila realne preduslove da prestignemo Borac do kraja jesenjeg dijela prvenstva", završio je Trivunović.

Derbi se igra večeras od 19:45 sati.