Nogomet
1

Trivunović: Bio bih presretan kada bismo se iz Širokog Brijega vratili neporaženi

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
Abdulah Oruč (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uoči utakmice 18. kola Premijer lige BiH, između FK Sarajeva i NK Široki Brijeg, koja će se u nedjelju igrati u Širokom Brijegu, u FK Sarajevo održana je konferencija za medije, a prisutnima su se obratili pomoćni trener Abdulah Oruč i kapiten Vule Trivunović.

"Drago mi je što igramo sa Širokim Brijegom. To je jedina ekipa koja nas je dva puta pobijedila u sezoni. U 29 utakmica, dva poraza smo imali samo od njih. Dobro poznajemo njihovu ekipu i znamo da nas čeka teška utakmica. Napravili smo takvu pripremu da možemo da odgovorimo svim zahtjevima. Očekujemo povoljan rezultat", rekao je Oruč.

Kapiten Trivunović objasnio je kako je Široki jedina ekipa koja je ljetos pobijedila Bordo tim, ali da su apsolvirali taj poraz i, nakon toga, nisu izgubili nijednu utakmicu.

"Mnogo bolje igramo i mnogo više bodova osvajamo sa strane. Idemo u Široki Brijeg i svjesni smo njihovih kvaliteta. Podatak da su dali više od 35 golova dovoljno govori o kvalitetu ekipe. U dva kola su postigli devet golova, a nisu primili nijedan. Sigurno nije ni njima svejedno kada dolazi Sarajevo, najveći klub BiH", rekao je Trivunović.

Trivunović je dodao da u utakmici sa Širokim teren može biti presudan, budući da u Širokom Brijegu već tri dana pada kiša, a taj teren može biti prilično težak u lošim vremenskim prilikama.

"Ova produžena jesen sigurno uzima danak od igrača. Ne znamo u kakvom je stanju Komazec i da li će igrati i Tatomirović. Nadamo se da će u ova dva dana stati na noge i putovati s nama. Nakon pobjede nad Slavijom, bio bih presretan kada bismo se iz Širokog Brijega vratili neporaženi. U posljednjem kolu igramo sa Leotarom i mislim da je najvažnije da zimsku pauzu dočekamo u vrhu", dodao je Trivunović.

Oruč navodi kako Bordo tim ima rješenje ukoliko Tatomirović i Tadijević ne mognu igrati, ali da ne želi kalkulisati te da sve zavisi od toga kako će se oni osjećati.

"U ovoj utakmici nema onog 'pokušat ćemo' i 'želimo', već samo 'hoćemo' i 'moramo', borit ćemo se maksimalno. Samo sa takvim pristupom ove utakmice mogu donijeti pozitivan rezultat. Ne razmišljamo o bilo čemu drugom, osim o tome da igramo otvoreno i učinimo sve što možemo", najavio je Oruč.

Trivunović je naveo kako je atmosfera u svlačionici na visokom nivou i da nema nikakvih problema, bez obzira na to što će igrati u Širokom Brijegu te da bi isto bilo i da igraju u Sarajevu.