Nogomet
7

Triler na Boleyn Groundu: Remi West Hama i Arsenala, tri gola Carrolla

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Fantastična utakmica odigrana je u 33. kolu Premiershipa na Boleyn Groundu gdje su West Ham i Arsenal podijelili bodove (3:3).

Arsenal i dalje vjeruje u titulu, West Ham se nada da će naredne sezone na Olimpijskom stadionu slušati himnu Lige prvaka. Ni jednom ni drugom timu u ovom londonskom derbiju nije odgovarao remi, ali šta se može? Gledatelji su uživali.

West Ham je debelo oštećen već u 14. minuti kada je Lanzini postigao regularan pogodak, a linijski sudija vidio ofsajd. Za očekivati je žalbe trenera Čekićara Slavena Bilića koji je sasvim opravdano bio nezadovoljan suđenjem u remiju protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u 30. kolu i suđenjem u remiju protiv Manchester Uniteda u četvrtfinalu FA Cupa na Old Traffordu.

So na ranu za Čekićare bio je gol Ozila u 18. minuti, pa su umjesto vodstva, "ganjali" rezultat. Uslijedio je period igre bez velikih šansi da bi Topnici u 35. minuti preko Sancheza udvostručili vodstvo i činilo se da je West Ham "rekao svoje".

Međutim, Čekićari su podsjetili da igraju sjajan fudbal i da ne odustaju tako lako. Na krilima Andyja Carrolla West Ham se potpuno vratio u meč i do poluvremena izjednačio na 2:2. Carroll je pogađao u 44. minuti i sudijskoj nadoknadi.

Potom su domaći igrači nakon samo sedam minuta igre u drugom dijelu došli do velikog preokreta, a ponovo je strijelac bio Andy Carroll koji je tako postigao hattrick. Nažalost po domaći tim, tu nije bio kraj i Arsenal je uspio doći do novog gola kada je nakon gužve u kaznenom prostoru West Hama za konačnih 3:3 pogodio Koscielny.

Oba tima su do kraja meča stvarali šanse od kojih se posebno izdvajaju šanse Payeta i Cresswella za West Ham, te Monreala za Arsenal.

Tabela: