Krvavo gostovanje u Kreševu
0

Tri igrača Želje povrijeđena, Spahiću slomljena noga

Sarajevo-x.com
Bajro Spahić (Foto: FKZeljeznicar.com)
Bajro Spahić (Foto: FKZeljeznicar.com)
Prijateljska utakmica između Željezničara i Kreševa odigrana u srijedu bila je sve osim prijateljska. Utakmica je prekinuta u 62. minuti kod rezultata 3:0 za Željezničar zbog povreda trojice igrača.

Tokom susreta su povrijeđeni Zeba i Svraka, koji su napustili susret, da bi u 62. minuti jedan domaći igrač Spahiću slomio nogu, nakon čega je susret prekinut.

'Istina je da je utakmica u Kreševu prekinuta u 62. minuti kod rezultata 3:0 za nas. Bajri Spahiću je slomljena noga, a Svraka i Zeba su također povrijeđeni, nadamo se lakše'', rekao je Amar Osim za oficijelnu web-stranicu kluba sa Grbavice.

Povodom teške povrede Bajre Spahića oglasilo se i rukovodstvo NK Kreševa u kojem stoji da je susret dva prijateljska kluba završio na najgori mogući način, povredom Bajre Spahića.

"U ime Uprave, igrača i navijača NK Kreševo upućujemo ispriku i izražavamo duboko žaljenje za događaj iz 62 minute, a Bajri Spahiću želimo što brži oporavak te povratak na nogometne terene. Nadamo se da ovaj nemili događaj neće poremetiti odličnu suradnju dvaju klubova te da ćemo nastaviti dugogodišnju suradnju", stoji u pismu koje je potpisao Josip Kvasina, direktor NK Kreševo.