Nogomet
0

Tri igrača se nisu odazvala selektoru Jagodiću, stižu Bešić i Atajić

Piše: J. H.
Mladi reprezentativci danas u Vogošći (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mlada reprezentacija BiH okupila se danas u Vogošći uoči pripremne utakmice u srijedu na Otoci u kojoj će biti podijeljeni u dva tima. Na ovaj način selektor Vlado Jagodić želi provjeriti nekoliko mladih igrača koji su prvi put pozvani u državni tim.

Od 30 pozvanih igrača, njih trojica su odlučila da se ne odazovu pozivu. To su Sanjin Prcić iz Sochauxa, Mirko Marić iz Širokog Brijega i Stefan Mihajlović, igrač Crvene zvezde na posudbi u Slobodi iz Užica.

"Žao mi je zbog njega jer je dobar napadač. Uputili smo mu poziv jer smatram da ima dovoljno kvaliteta da digne nivo naše igre. Nije se odazvao, a o razlozima ne bih govorio. Vrijeme će pokazati šta je u pitanju", kazao je Jagodić za Klix.ba

Muhamed Bešić i Bahrudin Atajić stižu istim avionom dok će se nakon njih reprezentaciji priključiti Andrej Modić iz Milana.

Među povrijeđenim mladim reprezentativcima su Haris Hajradinović iz slovačkog Trencina, Boban Lazić, član grčkog Olympiacosa i Arman Čerimagić, igrač belgijskog Genta.

Što se Prcića tiče, koji je preko medija poručio da se neće odazvati selektorima U21 i seniorske reprezentacije, Jagodić kaže da mu je uputio poziv što automatski znači da računaju na njega.

"Svako bira svoj put. Nikoga neću moliti ni primoravati. Moja je poruka da se igranje nogometa ne završava sa Svjetskim prvenstvo u Brazilu. Mi moramo biti servis A reprezentaciji. Duša me boli što ja u ovom trenutku nemam nijednog igrača tamo, a to mi je cilj. Kreće ciklus kvalifikacija za Euro i kad ih ne bude na spisku, ne smiju biti nestrpljivi. Moraju sebe graditi kroz igre u mladoj reprezentaciji", kaže Jagodić.

Mlada reprezentacija BiH izgubila je šanse za plasman na Evropsko prvenstvo igrača do 21 godinu. Trenutno su izabranici Vlade Jagodića na četvrtoj od pet pozicija u kvalifikacionoj grupi 4 na čijem je čelu Španija sa maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica dok BiH ima dvije pobjede i četiri poraza.

Pred Jagodićevim momcima su još dvije kvalifikacione utakmice iz kojih selektor želi šest maksimalnih bodova kako bi se u reprezentaciju vratila pozitivna takmičarska atmosfera. Prvo će gostovati u Austriji 4. septembra a pet dana kasnije u našu zemlju stižu Mađari čime će ciklus biti završen.

Danas će mladi Zmajevi trenirati u Vogošći, a sutra će trening biti održan na Otoci u 15.30 sati. Već u srijedu, u isto vrijeme, će odigrati kontrolnu utakmicu koja će biti takmičarskog karaktera kako bi se vidjelo stanje sa mladim reprezentativcima.