Maradona
0

"Tri boda su ono što se broji"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Argentinska nogometna reprezentacija doputovala je u Južnoafričku Republiku s teretom jednog od favorita za konačnu nagradu na Svjetskome prvenstvu.

Početak nije bio lak, no protiv Nigerije argentinska vrsta je izgledala dominantno u polju. Da je bilo više sreće i sigurnosti u završnici rezultat bi bio uvjerljiviji od minimalnih 1-0. Također, možda bi rezultat za igrače Diega Maradone izgledao i sigurnije da se nije istakao nigerijski čuvar mreže Vincent Enyeama.

"Bilo je važno iskoristiti prilike. Nismo ih uspjeli iskoristiti sve i Nigerija je u završnici imala šansu. Postoje neke nogometne zakonitosti, hvala Bogu, ovaj se puta nisu ispoljile", izjavio je Maradona nakon svoje debi-utakmice u selektorskoj ulozi kada je SP u pitanju.

"Prethodnih sedmica smo mnogo radili na napadačkom dijelu igre, no nisam zadovoljan kako je to danas izgledalo", dodao je Maradona otkrivši i razlog minimalnoj pobjedi svojih izabranika:

"Nigerijski golman danas je bio nevjerojatno dobar. Najvažnije je bilo doći do pobjede i to nam je pošlo za rukom. S tri boda stekli smo sigurnost za nastavak turnira", zaključio je argentinski selektor.