Bio u nemilosti Domenecha
0

Trezeguet spreman ponovno igrati za Francusku

Totalsport
David Trezeguet (Foto: AP)
David Trezeguet (Foto: AP)
Francuski nogometaš David Trezeguet (32), koji je ovo ljeto prešao iz Juventusa u španski Hercules, priznao je u razgovoru za Le Parisien kako bi volio ponovno zaigrati za reprezentaciju.

Trezeguet nije bio u dobrim odnosima s bivšim francuskim selektorom Raymondom Domenechom, tako da je zadnji put u dresu "tricolora" nastupio prije više od dvije godine u prijateljskom dvoboju protiv Engleske.

No sada kada je za kormilom reprezentacije njegov nekadašnji saigrač Laurent Blanc, Trezeguet smatra kako bi ponovno mogao pomoći nacionalnoj ekipi. U Juventusu se prošle sezone nije naigrao, ali nada se da će se u Herculesu, za koji je debitirao u subotu u senzacionalnoj pobjedi protiv Barcelone na Camp Nouu (2-0), vratiti u nekadašnju formu.

"Moj prvi cilj je igrati stalno za klub ove sezone, a nakon toga ćemo vidjeti što će se dogoditi. Znam da Francuska ima talentirane mlade igrače, ali ako me Laurent Blanc treba, zna da na mene može računati", kazao je Trezeguet.

Sjajni napadač je za Francusku odigrao 71 utakmicu i zabio 34 pogotka od kojih je najpoznatiji "zlatni gol" kojim je 2000. u produžetku donio svojoj reprezentaciji pobjedu protiv Italije (2-1) i naslov evropskog prvaka. Dvije godine ranije je s "tricolorima" osvojio i naslov svjetskog prvaka.