Laurent Blanc
0

"Treniranje Manchester Uniteda bi bilo strašno uzbuđenje"

Totalsport
Laurent Blanc (Foto: AP)
Laurent Blanc (Foto: AP)
Portugalac Jose Mourinho je i dalje prvi kandidat za nasljednika Alexa Ferguson na klupi Manchester Uniteda, jednog dana kada škotska legenda napusti "teatar snova".

No, jedan od kandidata za preuzimanje nogometaša Uniteda je i trenutno francuski selektor Laurent Blanc. Taj nekadašnji odbrambeni igrač francuske reprezentacije je posljednje utakmice u karijeri odigrao baš u dresu "crvenih vragova". Tamo je igrao od 2001. do 2003. godine.

"Iskreno se naježim kada pomislim na mogućnost treniranja Manchester Uniteda. To bi bilo nevjerojatno uzbuđenje", rekao je Blanc i dodao zašto:

"Ko god preuzme Manchester United imat će veliku čast. Sve ono što je gospodin Ferguson tamo ostavio je neprocjenjivo. Naslijediti ga nije niti malo lako. U ovom trenutku o tome ne razmišljam jer imam neke sasvim druge projekte, no ta ideja me u budućnosti stvarno golica", dodao je današnji francuski selektor koji je prije tog posla obavljao trenersku dužnost još samo u Bordeauxu. I s tom ekipom bio prvak francuskog Le Championnata prije dvije sezone.