Nogomet
0

Treninzi Boca Juniorsa na rubu obračuna

Totalsport
U slavnom argentinskom nogometnom klubu Boca Juniorsima vlada haos. Dokaz je tome trening u četvrtak, koji je privremeni trener Roberto Pompei bio prisiljen prekinuti zbog grubosti.

Kamere su uhvatile obračun između stopera Juana Insaurraldea i veznjaka Jesusa Mendeza. Nakon što je veznjak u prodoru između dvojice igrača u dvoboju rezervista i prvotimaca izašao kao pobjednik, Insaurralde mu je krvničkim zamahom pune noge prekinuo kretanje pri sprintu. Ne samo da nije izgledalo slučajno, već je stoper potom i drugi put zamahnuo prema veznjaku, te punom snagom napucao loptu koje je stajala pred Mendezovim nogama.

Nakon što je omanji veznjak krenuo na napadača, ovaj je izvukao šaku pripremivši se za udarac. Mendez ga je bez straha odgurnuo, nakon čega su se umiješali saigrači i razdvojili sukobljeni dvojac.

S obzirom da je u jednome prethodnom duelu drugi stoper, Fabian Monzon, napravio pogibeljan prekršaj nad napadačem Pablom Moucheom, te su se potom dvojica saigrača međusobno propisno izvrijeđala, treneru Pompeiju nije prostalo ništa drugo nego da nakon drugog incidenta prekine vježbanje.

Međuljudski su odnosi jedan od razloga katastrofalnih igara jednoga od dvaju najpopularnijih i najtrofejnijih argentinskih klubova, koji je ove sezone izgubio osam od 16 prvenstvenih utakmica u Aperturi. U prošloj su sezoni Boca Juniorsi Aperturu (jesensko prvenstvo) završili na 11., a Clausuru na 16. mjestu tabele 20 prvoligaša.