Damir Hadžić, FK Sarajevo
0

"Trening sam napustio zbog gripe, novi ugovor do kraja sedmice"

Piše: A. Karadža
Damir Hadžić čeka novi ugovor
Damir Hadžić čeka novi ugovor
Najvatreniji navijači FK Sarajevo burno su reagovali nakon što se prije nekoliko dana pojavila informacija da je Damir Hadžić napustio trening bordo tima, jer mu Upravni odbor na čelu sa Amirom Rizvanović nije ponudio novi ugovor. Uvijek korektni Damir Hadžić je za naš portal demontovao informaciju da je trening napustio zbog nepostizanja dogovora sa Upravom.

"Otišao sam sa treninga zbog gripe, jer nisam htio da zarazim saigrače, koji za vikend igraju važnu prvenstvenu utakmicu", rekao je Hadžić za Sarajevo-x.com.

Podsjetimo da je prethodna uprava na čijem je čelu bio Zijad Blekić Hadžiću obećala novi ugovor nakon teške povrede koja mu je ugrozila karijeru.

"Razgovarao sam sa sportskim direktorom Edimom Hadžialagićem i trenerom Mirzom Varešanovićem i dogovorili smo se da novi, dvogodišnji ugovor potpišem do kraja sedmice", rekao je Hadžić, koji je istakao podršku trenera Varešanovića.

Da Hadžić nije bez razloga ljubimac navijača Sarajeva najbolje govori to što je od Uprave tražio za 30 posto manji ugovor, jer nije siguran kakve će partije pružati kad ponovo istrči na teren.

Hadžić se za kraj zahvalio navijačima i Upravi kluba čiju je podršku imao tokom teškog perioda oporavka od povrede ahilove tetive, koja ga je udaljila sa terena.