Nogometaš pomaže finansijski
0

Trening-centar Albacetea nazvan po Iniesti

Totalsport
Anders Iniesta (Foto: Arhiv/AFP)
Anders Iniesta (Foto: Arhiv/AFP)
Jedan od najboljih svjetskih nogometaša Andres Iniesta krstio je u petak novi trening-centar trećeligaša Albacetea koji je dobio naziv ''Sportski grad Andres Iniesta''.

Današnja zvijezda Barcelone je prve nogometne korake napravila upravo u Albaceteu. Kao 12-godišnjak je Iniesta preselio u katalonsku prijestolnicu, ali klub u kojem je započeo svoju sportsku priču nikad nije zaboravio. Albacete je danas u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, ali 28-godišnji vezni igrač mu redovno pomaže, a za nekoliko bi dana trebao postati i većinski dioničar kluba.

"Ovo je poseban dan za mene. Ponosan sam što je trening-centar dobio ime po meni. Ovdje sam počeo igrati nogomet i želim zahvaliti klubu i ljudima Albacetea za svu dobrotu koju su mi iskazali", naglasio je Iniesta koji je rođen u Fuentealbilli, selu pokraj Albacetea.

"Ovaj klub zaslužuje podršku u teškom razdoblju kroz koje prolazi. Nećemo dopustiti da Albacete nestane. Pomoći ćemo prvoj ekipi da ispuni svoj cilj i plasira se u viši rang. I ja sam navijač Albe", dodao je španski reprezentativac.

Za kraj je poslao poruku talentiranim dječacima koji treniraju u Albaceteovoj akademiji.

"Iskoristite svaki trening i svaku utakmicu za učenje i razvijanje i učinite sve da si ispunite san i postanete profesionalni nogometaši."