Nogomet
76

Treneri složni: Zaslužena pobjeda Željezničara

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ekipa Viteza u okviru 3. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Kamberovića polju u Zenici izgubila je od bh. prvaka Željezničara rezultatom 1:0.

Treneri obje ekipe su složni da je Željezničar zasluženo slavio, a prvi pomoćnik trenera Amara Osima, Dino Đurbuzović, kazao je kako je sreća presudila u njihovu korist.

"Danas smo odigrali jednu dobru utakmicu i mi i naš protivnik. Imali smo svoje prilike, ali faktor sreće je odlučio u postizanju tog jedinog gola. U drugom poluvremenu smo se branili, ekipa Viteza je napravila dobar presing i dobro su igrali i čestitam im na ovoj igri i gostoprimstvu. Što se tiče mojih igrača, čestitam im na zalaganju, mi smo institucija koja traži samo pobjedu koja dolazi sa ovakvom igrom i borbenošću", izjavio je Đurbuzović.

Trener ekipe Viteza, Valentin Plavčić, izjavio je da je i prije početka susreta bio upoznat sa igrom Željeznačara, te da su danas zasluženo slavili.

"Prvo želim da čestitam Željezničaru na zaslužena tri boda jer su prava ekipa i iskusna ekipa koja nikada nije igrala u nižem rangu takmičenja. Mi smo pokušali da im ne dozvolimo izgradnju napada i mislim da smo u tome uspjeli, ali Željo je iskusna ekipa i dali su gol iz prekida. Nismo bili konkretni u završnici i meni preostaje samo da im zaželim svu sreću i da svoje ciljeve ostvare i naredne godine", izjavio je Plavčić.