Nogomet
24

Treneri složni, zaslužena pobjeda Udinesea

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon pobjede Udinesea nad Širokim Brijegom rezultatom 3:1 u okviru 3. pretkola Evropske lige, na Bilinom Polju održana je konferencija za novinare na kojoj su treneri dali svoje viđenje utakmice.

Šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, Slaven Musa, čestitao je Udineseu na zasluženoj pobjedi ali i svojim igračima koji su dali sve od sebe.

"Moram čestitati još jednom Udineseu na zasluženoj pobjedi, bili su bolji u čitavoj utakmici i osjetila se kvaliteta u igri, pogotovo u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo rezultatski dobili 1:0, ali nam je ovo bila besplatna škola nogometa. U prvom i drugom poluvremenu odigrali su dobro i potpuno zasluženo slavili. Svojim igračima ne zamjerim, dali su sve od sebe, imali smo dobru kontrolu i posjed lopte i jos jednom čestitam Udineseu", izjavio je Musa.

Revanš susret na rasporedu je za sedam dana u Trstu, a Musa očekuje opuštenu utakmicu.

"Mi ćemo pokušati odgirati što bolju utakmicu jer u određenim trenucima možemo odigrati kako treniramo. Nismo ekipa koja se može cijelu utakmicu braniti, želimo igirati bolje nego danas, nemamo imperativa, igrači mogu biti opušteni i uživati u nogometu", dodao je Musa.

Trener ekipe Udinesea Francesco Guidolini zadovoljan je utakmicom, ali i ostvarenim rezultatom.

"Prvo poluvrijeme je bilo dobro, imali smo malo straha jer je Široki Brijeg nepoznata ekipa. Dali smo svoj maksimum i to smo pokazali na terenu. U drugom poluvremenu bilo je grešaka, ali sve u svemu poprilično dobar rezultat", kratko je kazao Guidolini.