Nogomet
17

Treneri složni: Utakmica Željo-Čelik opravdala epitet derbija

Klix.ba
Dino Đurbuzović
Dino Đurbuzović
Ekipa Čelika danas je na stadionu Bilino Polje u derbi utakmici 10. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirala sa ekipom Željezničara rezultatom 2:2 te nakratko vratila povjerenje navijača u bolje sutra.

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić, po završetku utakmice kazao je kako bi ova utakmica mogla biti prekretnica u rezultatima i igri koju Čelik treba da igra.

"Čestitam Željezničaru koji je sa velikom borbenošću uspio postići ovaj rezultat. Ostaje žal za cijeli plijen, ali realno ekipa sa igračem više je trebala da utakmicu privede kraju sa boljim rezultatom. Ovo je bio derbi koji je donio neku svoj draž i nešto nepredviđeno. Oni su našu grešku kaznili u otvaranju utakmice, a ja sam igračima rekao koliko je Željezničar mašio u prvom poluvremenu i da to treba kazniti. Imali smo igrača više, tražio sam da imamo širinu i posjed lopte i da dođemo do drugog gola i postigli smo gol, ali smo izgubili posjed i širinu lopte", izjavio je Vlado te dodao:

"Igrači koji su ušli sa klupe morali su više pokazati. Ovo je ipak derbi koji je opravdao očekivanja, ali je bilo mnoštvo dešavanja i ovo je približno onom početku Čelika kakav treba da bude. Mi možemo, al ovo nije ni blizu kako treba i u današnjoj utakmici je ulog bio velik. Bez obzira što su imali igrača manje, prijetio je Željezničar na naš gol, ali šta je tu je, mi moramo dalje".

Vlado Jagodić
Vlado Jagodić

Trener Željezničara Dino Đurbuzović zadovoljan je današnjom utakmicom te je istakao da je ona danas opravdala epitet derbija.

"Doći u Zenicu, fudbalski grad, sa ovakvim ambicijama i atmosferom, to dolikuje i priliči pravim igračima. Mi smo bili u jednoj krizi, ne kažem da smo izašli iz nje i možda nas je neko olako shvatio, ali mi smo Željezničar i uvijek težimo za gol više. Danas smo imali protivnika koji je to isto i tražio. Smatram da je bila dobra utakmica, igrali smo bez igrača manje, ali moram čestitati svim igračima i akterima na fer i korektnom odnosu. Današnji bod za nas u ovom trenutku znači kontinuitet i niz bez poraza", zaključio je Đurbuzović.