Nogomet
6

Treneri obje ekipe složni: Vitez je zasluženo slavio protiv Slavije

Piše: E. Mehić
Nogometaši Viteza danas su okviru 21. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, na stadionu na Kamberovića Polju u Zenici, savladali ekipu Slavije rezultatom 3:0.

Trener Slavije, Slaviša Božićić, čestitao je nogometašima Viteza na zasluženoj pobjedi te je istakao da je najveći problem u današnjoj igri predstavljala zadnja linija.

"Čestitke Anti i njegovim igračima na zasluženoj pobjedi i suvišno je išta više reći. Mi smo prvo poluvrijeme katastrofalno stajali na terenu, a prekide je Vitez iskoristio i tako dominirao na terenu. U drugom poluvremenu smo pokušali riješiti problem na sredini terena te smo pokušali uspostaviti ravnotežu u igri, ali nismo uspjeli. Vitez je strpljivo čekao svoju šansu i postigao taj treći gol u posljednjim minutama utakmice. Pokušali smo da igramo sa igračem manje u zadnjoj liniji i da postignemo taj neki gol i to je bio naš najveći problem", izjavio je Božićić.

Šef stručnog štaba NK "Vitez", Ante Miše, istakao je da su na današnjoj utakmici uspjeli iskoristiti taktiku sa treninga koja im je donijela tri gola.

"Upravo kako je rekao moj kolega Slaviša zasluženo smo slavili i dominirali smo u utakmici što je bio i cilj. Prvi gol je otvorio utakmicu kako smo i željeli, a drugo poluvrijeme smo strpljivom igrom tražili i treći gol što smo na kraju i uspjeli. Svakako čestitam ekipi Slavije i sudijama na odlično odrađenom poslu", istakao je Miše.