Bundesliga
0

Trener "vukova" uvjeren u pobjedu protiv Bochuma

Sarajevo-x.com
Lorenz-Guenther Koestner
Lorenz-Guenther Koestner
U taboru Wolfsburga vlada veliki optimizam pred subotnju utakmicu s Bochumom. Njihov trener Lorenz-Guenther Koestner vjeruje da je tim spreman za povratak na međunarodnu scenu.

Govoreći na konferenciji za novinare, Koestner je istakao da vjeruje u momke koje predvodi.

"Ovo je posljednji put u toku sezone da igrači odlaze sa svojim državnim reprezentacijama. Mislim da nam to pruža prednost i da će fudbaleri tako steći samopouzdanje", izjavio je trener "vukova".

"Naravno da su ti odlasci praćeni umorom i u principu se gledaju kao loši, ali ne moraju biti. Mi imamo sjajne fizioterapeute koji pružaju potrebnu njegu i prate da se svi igrači dobro oporave", dodao je Koestner.

Tim naših Džeke i Misimovića se smjestio u sredinu tabele Bundeslige, ali to ih ne sputava u optimističnim predviđanjima ishoda utakmice protiv 15-plasiranog Bochuma.

"Bochum je neko vrijeme bio nepobjediv", kaže Koestner. "Moramo biti oprezni da ne upadnemo u zamku i da ne potcijenimo protivnika."

U okviru 25. kola Bundeslige ovog vikenda se sastaju:

Subota

Wolfsburg – Bochum Freiburg – Hannover Hamburg – Hertha Berlin Koeln – Bayern Munich Eintracht Frankfurt – Schalke Werder Bremen – Stuttgart (svi u 15:30 sati) Borusia Dortmund – Borussia M’gladbach (18:30)

Nedjelja

Nuernberg – Bayer Leverkusen (15:30) Hoffenheim – Mainz (17:30)