Nogomet
0

Trener Širokog uoči okršaja s Azerbejdžancima: Šanse su nam podjednake

Piše: A. M.
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Široki Brijeg u četvrtak igra prvi meč pretkola Evropske lige protiv azerbejdžanskog predstavnika Gabale. Prethodno su u finalu Šuškovog memorijala, čiji su organizatori, poraženi na svojoj Pecari od Splita.

"U početku su protivnici pravili kvalitetan pritisak na našu zadnju liniju, a mi smo uzvratili pogotkom iz prekida. Potom smo stigli do drugog pogotka, a mogli smo i do trećeg, da bi meč u drugom dijelu dobio neočekivan epilog", kazao je trener Širokobriježana Slaven Musa.

"Imamo mali problem u zadnjoj liniji jer nam nedostaju braća Ivo i Damir Džidić. Novajlija Laštro je korektno odradio posao, ali će njemu i Brekalu trebati vremena da se uigraju i naviknu jedan na drugog", istakao je Musa u razgovoru za naš portal.

Prvi Musin asistent Anto Kokić gledao je u Sloveniji meč Gabale i Maribora. Šef stručnog štaba dobio je neophodne informacije.

"Radi se o dosta odgovornom timu sa kvalitetnim veznim redom. U napadu je Dodo koji je nekad igrao za Dinamo. Šanse su podjednake, a da bismo ih eliminisali potrebno je naše greške svesti na minimum", poručio je Musa.