Strahovali da ne prime gol
0

Trener Širokog Ćutuk: Zadovoljni smo i s 0:0

FENA
Mario Ćutuk
Mario Ćutuk
Na konferenciji za novinare održanoj po završetku utakmice Široki - Olimpija u okviru prvog pretkola Evropske lige, koja je završila bez golova, trener Širokobriježana Mario Ćutuk izjavio je kako je zadovoljan neriješenim rezultatom.

"Žao mi je što lopta nije htjela ući u gol uprkos brojnim prilikama, ali zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Kako je utakmica odmicala, strahovao sam da nam se ne osvete propuštene prilike i da ćemo primiti pogodak, tako da sam na kraju zadovoljan i s ovih 0:0. Vjerujem u prolaz, pogotovo ako uzmemo u obzir da će se Olimpija pred svojim tribinama morati otvoriti prema naprijed što će nama dati više prostora", kazao je Ćutuk.

Trener Olimpije Dušan Kosič rekao je kako su sada šanse za prolaz podjednake.

"Prije susreta je Široki Brijeg imao ulogu favorita s obzirom da su nas prošle sezone izbacili iz ovog takmičenja, a nakon ovakvog rezultata mislim da su nam šanse 50-50", kazao je Kosič.

Sinoćnju utakmicu po kišovitom vremenu pratilo oko 3.000 gledatelja od čega je pedesetak bilo gostujućih navijača, a samo navijanje je bilo korektno bez ikakvih izgreda.

Revanš se igra za sedam dana u Ljubljani.