Nogomet
17

Trener Sarajeva Almir Hurtić: Pritiska ima, ovdje ga je uvijek bilo

Piše: Am. Dž.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon što je FK Sarajevo dalo otkaz Dženanu Uščupliću, ekipu je privremeno preuzeo Almir Hurtić koji je na današnjoj press-konferenciji u prostorijama kluba istakao da je spreman voditi ekipu.

"Klubu je bilo potrebno da obnašam ovu funkciju. Apsolutno sam spremna na to i ne bježim od odgovornosti. Znam da se nalazimo u nezavidnoj situaciji. Razgovarao sam jučer sa igračima i odradili smo trening. Atmosfera je malo poljuljana ali mislim da će biti dobra u narednom periodu", rekao je Hurtić.

On je do sada obavljao dužnost šefa Akademije FK Sarajevo, a svoj debi na mjestu trenera imat će već sutra u utakmici protiv Borca koja se igra na Koševu.

"Momci će sutra izaći da pobjede vrlo bitnu utakmicu za nas", naveo je Hurtić.

Dodao je da mu je klub do sada mnogo dao i da je došao trenutak da on vrati nešto.

"Pritiska ima i u Sarajevu ga je uvijek bilo. Sarajevo je takav klub, najveći u državi i ima najbolje navijače. Na nama je da se borimo sa pritiskom. Mislim da je Uščuplić sa ekipom uradio jedan odličan posao, osvojio je dva trofeja i to je za pohvalu. Smatram da je on odličan trener i ovo što se desilo ne umanjuje njegovu trenersku vrijednost", kazao je Hurtić.