Nogomet
0

Trener PSG-a Blanc želi ili Pjanića ili Cabayea u veznom redu

Anadolija
Laurent Blanc (Foto: AFP)
Laurent Blanc (Foto: AFP)
Trener francuskog fudbalskog velikana Paris Saint-Germaina (PSG) Laurent Blanc je danas potvrdio da je cilj kluba da u ovom prijelaznom periodu u klub dovedu bosanskohercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića iz italijanske Rome ili veznjaka engleskog premierligaša Newcastle Uniteda Francuza Yohana Cabayea i tako pojača vezni red ekipe.

Naglasivši da su apetiti PSG u nastavku sezone veoma veliki, Blanc je kazao da su u toku pregovori i sa Romom i sa Newcastleom o dovođenju Pjanića ili Cabayea.

"Oba ova igrača su vrsni tehničari i sličnih su predispozicija. Pregovori su u toku, ali još ništa nije konkretno dogovoreno", kazao je Blanc.

Osvrnuvši se i na napadača PSG-a Jeremy Meneza da će napustiti klub, Blanc je kazao da se Menez njemu nije obratio o tom pitanju i da misli da će on u klubu ostati do kraja ugovora, koji ističe na kraju ove sezone.

Pjanić je u proteklom dijelu sezone nastupio u 19 mečeva u dresu Rome i bio kreator igre na sredini terena i postigao tri gola. S druge strane, Cabaye je u 19 utakmica u dresu Newcastlea postigao sedam golova.