Nogomet
1

Trener NK Čelik Nizah Hukić: Vrijedno treniramo kako bismo osvojili Kup

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika su u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine izgubili od ekipe Širokog Brijega rezultatom 1:0, ali rezultat od 2:0 iz prve utakmice osigurao im je prolaz u finale Kupa BiH, gdje će snage odmjeriti sa ekipom Sarajeva. Na kormilo kluba, nakon odlaska šefa struke Vlade Jagodića, odlukom Upravnog odbora NK Čelik došao je Nizah Hukić koji je obradovao najvjernije navijače zeničkog Čelika.

Hukić je u privremenom vodstvu kluba, nakon odlaska Jagodića, ostvario pozitivne rezultate, nakon čega je i zvanično imenovan za šefa stručnog štaba NK Čelik. Zeničani su prošli u finale Kupa BiH, nakon sjajne igre u polufinalu. Hukić je kazao kako je uzvratna utakmica na Pecari bila izuzetno teška.

"Utakmica je bila izuzetno teška, jer smo znali da je Široki kvalitetna ekipa, a vjerovali smo u kvalitet i prednost od 2:0. Upravo zbog toga smo se i plasirali u finale Kupa BiH. Na početku sezone potajno smo se nadali da bi mogli nešto napraviti u Kupu, vjerovali smo u ove momke koji su ostavljali srce na terenu i to za sada donosi rezultate", kazao je Hukić te dodao da su svi igrači odgovorili zadatku koji se pred njih stavio:

"Svi su odgovorili na zadatke koje smo pred njih stavili. Mi nemamo neki fond igrača s kojim možemo raspolagati, imamo 15 igrača i šest juniora u ekipi i zaista su dobri odnosi između njih, a atmosfera iz svlačionice se prenijela na teren, gdje ​'​ginu​'​ jedan za drugog."

Hukić je dodao da je bivši šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić napravio dobru selekciju igrača, te da su dolascima Bašića, Čovića i Salčinovića nadoknađen odlazak Horića i Kajkuta.

"Sigurno je da je bilo teško, ali moj prethodnik Vlado Jagodić napravio je dobru selekciju. Bio sam u stručnom štabu i upoznat sam sa kvalitetom i igračkim kadrom. Na polusezoni smo ostali bez Horića i Kajkuta, ali donekle smo to nadomjestili dolaskom Bašića, Salčinovića i Čovića. Upoznat sam bio sa karakterom svakog igrača i nikada nisam sumnjao u njihov rad i kvalitet", dodao je Hukić za Klix.ba.

Zeničani su osigurali svoj opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i trenutno se nalaze u sredini tabele. Hukić se nada da će njegovi izabranici ostvariti cilj, a to je do kraja prvenstva prikupiti što više bodova.

"U prvenstvu, osim kiksa protiv Viteza, mislim da smo uradili više nego se očekivalo. Jednostavno, zbog malog fonda igrača nismo mogli pratiti ritam srijede i subote, ali i do kraja prvenstva ćemo pokušati sakupiti što više poena", kazao je Hukić.

Zeničani će u finalu Kupa Bosne i Hercegovine snage odmjeriti sa ekipom Sarajeva. Ambicije Čelika su jasne, a to je osvajanje titule Kupa BiH.

"Sama finalna utakmica govori o ambicijama. Mi želimo osvojiti Kup i vrijedno treniramo za to. Svi igrači su na raspolaganju i zdravi su, imamo nekoliko igrača sa kartonima, ali vjerujem da će oni koji dobiju priliku odbraniti boje Čelika i ostaviti srce na terenu", poručio je Hukić.

U utakmici protiv Sarajeva na golu Čelika stajat će prvi golman Zeničana Adi Adilović, za kojeg se Hukić nada da će i prije finala Kupa BiH, jednu utakmicu braniti i u utakmici Premijer lige BiH.