Jose Mourinho
0

'Trener je ništa bez svojih igrača'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener Intera iz Milana Jose Mourinho posjetio je proteklih dana Nogometnu akademiju Kwara u Lagosu u Nigeriji gdje je održao nekoliko predavanja, te govorio o prospektima afričkog nogometa.

Kontroverzni portugalski stručnjak se vraća u Milano u srijedu gdje će započeti predsezonske treninge sa svojom ekipom.

Na jednom od posljednjih obraćanja novinarima u Nigeriji Mourinho je bio slatkorječiv prema afričkim nogometašima, budući da je nekolicinu poput Didiera Drogbe, Salomona Kaloua, Michaela Essiena i Sulleyja Muntarija, imao prilike trenirati, što u Chelseaju, što u Interu.

  • Brojni afrički nogometaši su talentirani i svaki bi trener volio raditi s takvim igračima jer je s njima lakše postići dobre rezultate – rekao je Mourinho za Corriere dello Sport.

  • Kada ljudi govore o mojim trijumfima, i svim trofejima koje sam osvojio, to me čini nervoznim, jer bez svojih igrača trener je ništa. To je glavni razlog zašto se o pobjedama mojih timova ne može pričati samo kao o Mourinhovim pobjedama – zaključio je ovaj bivši trener Porta i Chelseaja, koji je u prvoj sezoni na klupi Intera osvojio Seriju A, a za sljedeću je sezonu kao cilj zacrtao osvajanje Lige prvaka.