Nogomet
0

Trener FK Sarajevo Almir Hurtić: Mjesto na tabeli dovoljno govori o Radniku

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U okviru 9. kola BHT Premijer lige fudbalski klub Sarajevo u petak, 18. septembra, gostuje kod Radnika u Bijeljini. Trener Bordo tima Almir Hurtić kazao je da je Radnik ozbiljna ekipa koja igra dobro, ali da FK Sarajevo može osvojiti tri boda.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Radi se o ozbiljnoj i dobroj ekipi, to pokazuje i njihovo mjesto na tabeli. Dobro igraju i imaju nekoliko dobrih igrača poput Radovanovića i Lazića. Ali ako budemo pravi, ubijeđen sam da ćemo pobijediti", rekao je Hurtić na današnjoj konferenciji za novinare.

Kazao je da bi u utakmici moglo presuditi isto što i u onoj koju su odigrali protiv Borca, a to je volja, dobra taktika i psihička sprema.

"Naše je da se dobro pripremimo, i stručni štab i igrači, da se koncetrišemo i djelujemo kao jedno. Tada možemo očekivati pozitivan rezultat", istakao je.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Napadač Bordo tima Krste Velkoski kazao je kako se nada pobjedi.

"Radnik ima dobrog trenera i dobra je ekipa koja igra čvrsto i na puno trke. Na nama je da se što bolje spremimo . Nadam se da ću postići gol, to se očekuje od mene i od svih napadača, ali ne stvara mi nikakav pritisak. Najvažnije je da Sarajevo osvoji tri boda na ovom gostovanju", kazao je Velkoski.

Hurtić neće moći računati na Ikandea i Kovačevića koji su povrijeđeni, a Okić bi se trebao oporaviti od viroze do utakmice koja se igra u petak u 16:00 sati.