Nogomet
0

Trener Čelika zadovoljan tokom priprema na Zlatiboru

ZEDA
Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Boris Gavran (Foto: ZEDA)
Nogometaši Čelika, koji se nalaze na Zlatiboru, prvi slobodan dan od početka pripremnog perioda koriste za odmor i rekreativno osvježenje na bazenu.

Stručni štab je zadovoljan do sada urađenim poslom, a novi test za nogometaše biće u srijedu, u 18 sati, kada će odmjeriti snage sa timom "Sloboda Sevojno", članom srbijanske "Jelen lige". Ekipa Čelika u okviru Sportskog centra Palisad ima optimalne uslove za treninge i na raspolaganju su im svi sportski sadržaji ovog centra.

"Ovdje su izvanredni uslovi i do sada smo uradili sve ono što smo planirali. Dobri su uslovi za rad, a ekipa je zdrava nema povreda pa odmah lakše raditi i planirati. Niko se do sada spektakularno ne ističe, svi rade dobro, i ja sam očekivao da napravimo jak kolektiv, a ne pojedince", rekao je trener Čelika Boris Gavran. "U srijedu igramo sa Slobodom Sevojno, oni su članovi Jelen lige i prošlu sezonu su bili izuzetno uspješni. Mislim da nam je ovo najjači test u pripremnom periodu".

 Od najavljenih pojačanja na pozicijama centrahalfa i u veznoj liniji za sada još uvijek nema ništa. Igrači kalkulišu i kako je već običaj u bh. nogometu prvo se traže inostrane ekipe, pa ako ne bude ništa posljednjih dana prelaznog roka potpisuju se brzi dogovori. 

Čelik u ovom trenutku ima 26 igrača, ali s obzirom na povredu Armina Kapetana traži se još igrač u veznom redu koji bi trebao da iskustvom donese sigurnost u igri.